Sunday, 29 May 2016

~ SEPARATION ANXIENTY~


Assalamualaikum...

Wah baca title pon dah rasa entry kali ni mesti sesuatu yang serious dan berat. Hehehe.. Takde lah berat sangat dan not too light, just simple and so soo gittew...

Being a mom not just jaga makan pakai family, sediakan itu ini, planning here & there. Its about how you done all the things and at the same time you should do some research in order to make sure you gift well a good care for your family.

Separation anxienty. Before ni memang tak pernah dengar & tak pernah ambil tahu pun pasal benda ni. Then, one day MyHasbeng tagged me some good info from FB Baby Buddies .  Separation anxienty ni is perasaan your child yang rasa tak secure bila berjauhan dengan Ibu. Mybaby girl also faced the same situation. Bila aku gerak jauh sikit, mulalah mencari. Kadang-kadang tu nak pergi toilet pon kena cepat-cepat, sebab dah dengar she's crying  kat depan bathroom. 

But dont worry Ibu-Ibu kat luar sana, its shows a good sign for us. Why I said like that??? Lets continue reading this:-





















Even though my baby girl one of baby who got separation anxienty, but I felt so grateful as I know I really meant to her. Hope sampai ke besar Nazurah Auni and bakal adiks akan berkepit dengan ummi. Share every single things to me, spill every hard & tears together. 

Ummi doakan anak-anak Ummi & Abi, BERJAYA di akhirat dan dunia.. Aminn..




Footnote: Next entry is about how to overcome separation anxienty








No comments:

Post a Comment