Sunday, 29 May 2016

~ SEPARATION ANXIENTY~


Assalamualaikum...

Wah baca title pon dah rasa entry kali ni mesti sesuatu yang serious dan berat. Hehehe.. Takde lah berat sangat dan not too light, just simple and so soo gittew...

Being a mom not just jaga makan pakai family, sediakan itu ini, planning here & there. Its about how you done all the things and at the same time you should do some research in order to make sure you gift well a good care for your family.

Separation anxienty. Before ni memang tak pernah dengar & tak pernah ambil tahu pun pasal benda ni. Then, one day MyHasbeng tagged me some good info from FB Baby Buddies .  Separation anxienty ni is perasaan your child yang rasa tak secure bila berjauhan dengan Ibu. Mybaby girl also faced the same situation. Bila aku gerak jauh sikit, mulalah mencari. Kadang-kadang tu nak pergi toilet pon kena cepat-cepat, sebab dah dengar she's crying  kat depan bathroom. 

But dont worry Ibu-Ibu kat luar sana, its shows a good sign for us. Why I said like that??? Lets continue reading this:-





















Even though my baby girl one of baby who got separation anxienty, but I felt so grateful as I know I really meant to her. Hope sampai ke besar Nazurah Auni and bakal adiks akan berkepit dengan ummi. Share every single things to me, spill every hard & tears together. 

Ummi doakan anak-anak Ummi & Abi, BERJAYA di akhirat dan dunia.. Aminn..




Footnote: Next entry is about how to overcome separation anxienty








Sunday, 15 May 2016

~Farewell Party~


Minggu ni minggu terakhir for Noor Syafika Mohamad Hassim, my best friend berkhidmat as NQS engineer at Celcom Axiata Southern Region. Aku??? InsyaAllah akan menyusul. Sooner or later, still akan tinggalkan NQS team.

Cepat je 5 bulan berlalu. Masa mula-mula dapat tahu ada trainee nak masuk NQS team, aku lah orang paling excited. Yelah maunye aku tak excited nak dapat kawan baru. Segan nak lepak dengan senior-senior dekat office tu.

So many things we'd learn. Dari zero sampailah dah expert nak handle case. Every single things we shared together. Stress sama-sama, happy sama-sama... Hahaha rasa macam banyak stress dari gelak ketawa bergembira jawab case yang tak berpenghujung tu.

Rabu lepas Boss belanja lunch Nasi Baryani at The Royal Hyderabadi Cuisine, Johor Bahru. All team mate bagi ucapan pada Eyka. Rasa sedih pulak time tu. Masa tu aku terfikir macam mana la nanti eyka da pindah, aku mesti jadi pendiam kat opis tu. Yela kawan da takde.

Masa makan semua senyap. Betul-betul menikmati makanan tu. Lepas makan, ingatkan boss nak sembang-sembang santai, sekali dia bukak cerita pasal case analysis daaaa... Erkkk... Apa lah boss ni, sembang la pasal Eyka. Lepas ni dah tak jumpa ika dah.Dalam sejam je pegi lunch. Mana boleh lama-lama, nanti boss besar marah. Hahahaha... Takdelah. Boss besar sangat baik & sporting...


Sebelum balik harus lah bergambo dulu. Buat kenangan. Lepas ni bila lagi nak jumpa. Walaupun Eyka pindah dalam JB jugak, tapi time constrain tu paham-paham ajelah.
NQS Southern Region Team




Eyka Eyka Eyka...Dari single ke double and now going to triple in 5 months... This is your WOW factor eyka!!! Hahaha... 


Waney doakan semoga dipermudahkan segala urusan Eyka...Semoga Allah menjaga Ukhwah yang terbina.


Harapnya working environment kat tempat baru tu okey dan baik baik aja. Kalau stress or need someone to talk to, dont forget to contact me. Ill be there for you(jangan nyanyi pulak)..

So far, tu ajelah nak luahkan. Kalau berkelapangan nanti, insyaAllah akan muncul di next entry.



Daaaaa

Tuesday, 15 March 2016

~ S Y U K U R~




Jangan Lupa untuk mengucapkan syukur setiap hari sebaik bangun dari tidur

kerana

Allah masih memberi kita peluang untuk hidup...