Thursday, 18 June 2015

~ Pengalaman Pertama Berpuasa Bertiga~

Assalamualaikum peepss....

Marhaban Ya Ramadhan!!!

Marhaban Ya Ramadhan!!!

Marhaban Ya Ramadhan!!!

Alhamdulillah... Allah masih memberi peluang untuk aku bertemu lagi dengan bulan barakah ini..

Tahun lepas berpuasa berdua.. Itu kejap-kejap je dapat berpuasa bersama memandangkan tahun lepas aku busy dengan semester akhir..

Ramadhan tahun lepas Nazurah Auni ni da wujud dalam perut ummi... Cuma ummi je tak berapa perasan..hihihi (masa tu takde rasa any morning sickness)

So sebualan puasa tahun lepas aku lalui dengan tenang...hahahaha.. Mengidam pon takde, morning sickness pon takde, sakit pening pon tak rase.. Alhamdulillah...

Ramadhan tahun ni, Nazurah Auni dah selamat dilahirkan... Sihat, cergas, cerdas, semakin tak boleh jauh dari ummi... Hewhewhew...

Alhamdulillah selesai menjalani hari pertama puasa, its going smoothly. Yeay!!! Production of milk pon takde masalah. Alhamdulillah Allah masih bagi rezeki untuk breastfeedkan Nazurah Auni... Yang penting kena sentiasa positive... Pastu BF je macam biasa.

Waktu sahur, Nazurah Auni akan bangun sahur sekali. Semangat nak rebut pahala sahur agaknya... Nasib baik dia bangun right after dah prepare makanan. Acecece konok dah nak bangun makan je. Dia tak banyak meragam pun. Janji dapat duduk dekat dengan ummi n waleed...

Waktu berbuka pulak,.Nazurah Auni kemain excited tengok makanan.. Tambah-tambah lagi tengok air oren.. Asyik nak mencapai je. So kami bergilir la untuk main dengan Nazurah Auni. Harapnye hari-hari yang akan datang pon akan berjalan dengan sempurna, InsyaAllah....

Here some tips aku nak share untuk mommies yang direct feed kan baby and preggy mommies;